nieuws

Omzet cafetaria’s stijgt licht

IJs

Cafetaria’s hebben in het laatste kwartaal van vorig jaar als enige sector van de horeca een omzetplus gehaald. Door de daling van de omzet in cafés, restaurants en hotels nam de omzet in de horeca af met 3 procent.

Omzet cafetaria’s stijgt licht

Cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons zagen hun omzet in het laatste kwartaal van 2008 met 1,8 procent toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar daarvoor.

Deze omzetgroei kwam tot stand door het aanpassen van de prijzen. De prijzen stegen in het laatste kwartaal van 2008 gemiddeld met 3,2 procent. De omzetvolume in de cafetariabranche daalde met 1,3 procent.

De omzet in de horeca totaal nam af met 3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2007. Het volume daalde zelfs met 6,5 procent. Cafés noteerden een omzetval van 6,3 procent ondanks een prijsverhoging van 4,3 procent.

Reageer op dit artikel