nieuws

Nederlander wint Coppa d’Oro

IJs

De Nederlands/Italiaanse ijsmaker Ermanno Mazzoli van de gelijknamige ijssalon in Amersfoort heeft vorige week de prestigieuze jaarlijkse ijsprijs Coppa d’Oro gewonnen met zijn bananenijs. Ook de nummer twee was een Nederlander.

Nederlander wint Coppa d’Oro

Aan de internationale competitie deden tachtig ijsmakers mee. De tweede plaats was voor Laurens Faas (ijssalon La Femigi in Malden), de derde plaats voor Marco Costantin (ijssalon Venezia in Hitzacher – Duitsland).

Bananensmaak

De Coppa d’Oro is de meest prestigieuze wedstrijd voor ijsbereiders ter wereld. Hij wordt elk jaar gehouden tijdens de belangrijke ijsbeurs MIG (mostra internazionale gelato) in de Italiaanse stad Longarone. De wedstrijd bestaat uit het bereiden van een ijssmaak die vooraf is vastgesteld door de organisatie. Dit jaar was het de beurt aan de bananensmaak, wat een moeilijke ijssmaak is om te bereiden.

Voor deze wedstrijd schrijven zich elk jaar ijsbereiders uit diverse landen als Italië, Duitsland, Spanje Oostenrijk, Slovenië, België, Engeland, en ook Nederland in.

Granucci

Mazzoli is de derde Nederlander die de Oscar onder de ijsprijzen pakt. Twee jaar geleden won Carlo De Lorenzo van ijssalon Venezia uit Utrecht met het beste kokossijs. De eerste Nederlandse winnaar van de Coppa d’Oro was Edi Granucci, van 1980 tot 2004 ijssalonhouder in Wageningen. Hij won in 1996 met hazelnootijs.

Ermanno Mazzoli heeft de afgelopen jaren al zeven keer aan deze wedstrijd deelgenomen en is tweemaal bij de eerste tien geëindigd.

Het aantal inschrijvingen dit jaar is met tachtig weinig vergeleken met de afgelopen jaren, waar steeds meer dan 150 deelnemers waren. De moeilijkheidsgraad van bananenijs is een mogelijke reden voor het lage aantal inschrijvingen, meldt De Stad Amersfoort.

Reageer op dit artikel