nieuws

Mosterdijs blijft op de kaart in Doesburg

IJs

Roy Kappert, bedenker en maker van mosterdijs, gaat de smaak volgend seizoen opnieuw aanbieden. De eigenaar van chocolaterie Alberdeco in Doesburg bedacht het als alternatief voor de mosterdbonbon.

Mosterdijs blijft op de kaart in Doesburg

Dat meldt De Gelderlander. Het mosterdijs was dit jaar voor het eerst te koop in het historische mosterdstadje. Kappert verkocht dit seizoen, dat loopt van Moederdag tot oktober, gemiddeld zo’n 120 liter per week.

Volgens Kappert moet de gast eigenlijk niet weten dat er mosterd in zit. ‘Dan is pas echt sprake van een smaaksensatie’, vertelt hij in het artikel. ‘Iemand uit Utrecht gaf zijn vriendin een mosterdijsje. Die stond buiten te wachten en wist dus van niets. Ze was aangenaam verrast door de smaak en nam direct mosterdbonbons mee.’

Reageer op dit artikel