nieuws

Maarten Colijn slaagt voor Meesterproef

IJs

Maarten Colijn is gisteren SVH Meesterijsbereider geworden. De voorzitter van de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsberereiders) slaagde voor zijn Meesterproef.

Maarten Colijn slaagt voor Meesterproef

Maarten Colijn bestiert ijssalon Martino in Rhenen. Volgens Meesterijsbereider en voorzitter van het IJscentrum Luc Blok, slaagde hij ‘met vlag en wimpel’ voor zijn examen.

Tijdens de Meesterproef wordt naast praktische vaardigheden, zoals ijs en desserts maken, beoordeeld op: instructie en begeleiding van het personeel, organisatie en planning van productieprocessen. Verder komen aan de orde: financieel management, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling en assortiment van de ijskaart, mise-en-place en hygiëne.

Colijn was eerder ook voorzitter van de sector fastservicebedrijven, van de Koninklijke Horeca Nederland en voorzitter van het IJscentrum in Wageningen. Hij zal binnenkort geïnaugureerd worden als Meesterijsbereider.

Reageer op dit artikel