nieuws

Maarten Colijn krijgt SVH Pauw

IJs

Maarten Colijn is onderscheiden met de SVH Pauw. De SVH Pauw wordt gegeven aan personen die zich meer dan vijftien jaar buiten hun functie om hebben ingezet voor het horecavak.

Maarten Colijn krijgt SVH Pauw

Colijn heeft zich jarenlang ingezet voor het horecaonderwijs in het algemeen en het fastservice onderwijs en de opleidingen voor de ambachtelijke IJsbereiders in het bijzonder, zo laat SVH weten in een persbericht.

Naast zijn werk als caferatiahouder en ijsbereider is Colijn een actief bestuurslid geweest binnen de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Bob Schut: ‘Hij heeft de sector voortdurend weten te motiveren en stimuleren’.

Onder leiding van Colijn is tien jaar geleden het IJscentrum opgericht waarmee de ambachtelijke ijsbereiders een platvorm kregen en de opleidingen centraal geregeld werden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de fastserviceopleidingen, waar komend jaar bijna duizend leerlingen een op hun wensen afgestemde opleiding kunnen volgen. Ook was hij betrokken bij de oprichting van het Kennis- en Innovatiecentrum voor de Fastservice sector.

Colijn was de afgelopen vijf jaar voorzitter van de sector Fastservice binnen Koninklijke Horeca Nederland waar hij zich heeft ingezet voor continuïteit van het onderwijs binnen de sector. Momenteel is hij voorzitter van het IJscentrum en vicevoorzitter van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ), waar hij een belangrijke rol vervult bij de invulling van de vakopleidingen en begeleiding voor ambachtelijke ijsbereiders.

Reageer op dit artikel