nieuws

Maarten Colijn geïnaugureerd als Meesterijsbereider

IJs

Maarten Colijn is afgelopen dinsdag geïnaugureerd als SVH-Meesterijsbereider. Colijn is de 23-ste ijsbereider die de titel ontvangt.

Maarten Colijn geïnaugureerd als Meesterijsbereider

‘Je bent nu geïnaugureerd. Gelukkig of moet ik zeggen eindelijk’, zei Joep Biemans als voorzitter van de vereniging van Meesterijsbereiders, IJstop. Want er waren volgens Biemans geluiden dat Maarten Colijn de titel maar cadeau moest krijgen vanwege de vele verdiensten die hij voor de ijsbranche heeft. Maar gelukkig was Colijn zo’n beslissing voor, zei Biemans in zijn toespraak. ‘Hij wilde zelf de meesterproef afleggen.’Colijn zou dat ook niet gewild hebben. ‘Een Meestertitel moet je zelf waarmaken. Ik ben er trots op dat ik dit bereikt heb.’

Indrukwekkende Meesterproef

De Meesterproef van Colijn, die in het teken van vers fruit uit de Betuwe stond, was volgens Biemans en mede-commissielid (examinator) Bob Frie indrukwekkend. ‘We zijn onder de indruk geraakt van de manier waarop je weet om te gaan met ingrediënten en hun onderlinge samenhang, en hoe die op elkaar kunnen gaan inwerken.’

Colijn kreeg de versierselen omgehangen door boezemvriend en oud-medebestuurslid van de sector Fastservice, Johan van der Weerd. De woorden: ‘Het moet een bijzondere dag voor je zijn, nu je zo’n kroon op je werk zet’, zorgden er voor dat Colijn even een traantje moest wegpinken. Colijn: ‘Ik wil die passie voor het vak blijven uitdragen.’

Reageer op dit artikel