nieuws

Luc Blok nieuwe meesterijsbereider

IJs

Nederland heeft er in de persoon van Luc Blok een nieuwe SVH-meesterijsbereider bij. De eigenaar van IJssalon Luciano’s uit Wassenaar doorstond gisteren de meesterproef glansrijk.

Luc Blok nieuwe meesterijsbereider

‘Hier ben ik echt heel trots op’, reageert de nieuwbakken ijsmeester een dag na het examen dat 11 oktober werd afgenomen. ‘Het is het allerhoogste wat een ijsbereider kan bereiken. Hier heb ik jaren naartoe geleefd.’

Blok dacht een tijd lang niet dat hij de proef ooit nog zou doen nadat hij een paar jaar geleden al eens een poging ondernam. ‘Toen was ik er nog niet klaar voor, nu wel. Ik was daardoor amper zenuwachtig.’

IJsbuffet

De ijsbereider, wiens bedrijf in 2006 tot IJssalon van het Jaar werd uitgeroepen, maakte voor zijn meesterproef een ijsbuffet voor vier personen met als thema ‘Herfst’. ‘Ik heb negen verschillende items gemaakt. Het waren merendeels ijsgebakjes en een taartje.’ Ook zorgde hij dat de vitrine in zijn winkel mooi vol lag. ‘Daar heb ik 31 smaken voor gedraaid.’

Titel verdiend

Blok doorstond de proef met vlag en wimpel, zegt meesterijsbereider Joep Biemans die de proef afnam samen met collega Peter van de Poel en Jasper van Almenkerk namens SVH. ‘Hij presteerde op een heel hoog niveau en verdient de titel echt’, aldus Biemans.

Tijdens de meesterproef werd Blok beoordeeld op: instructie en begeleiding van het personeel, organisatie en planning van productieprocessen. Verder komen aan de orde: financieel management, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling en assortiment van de ijskaart, mise en place en hygiëne.

Blok is de tweeëntwintigste die de meesterproef met goed gevolg heeft afgelegd en zich meesterijsbereider mag noemen.

Reageer op dit artikel