nieuws

Kees Baars van IJsie Prima grijpt twee keer net naast de prijzen

IJs

Kees Baars van ijssalon IJsie Prima in Callantsoog greep tijdens de IJsvak twee keer net naast de prijzen. Zowel in de wedstrijd om de Gouden IJsspatel als die om de Gouden IJscreatie werd hij vierde.

Kees Baars van IJsie Prima grijpt twee keer net naast de prijzen

Baars, die regelmatig tijdens vakwedstrijden tegen de top aanschurkt was nog nooit zo dicht bij een hoofdprijs als gisteren. Even gloorde er zelfs een sprankje hoop dat de twee vierde plaatsen misschien wel genoeg zouden zijn voor de titel IJssalon van het Jaar. Maar die hoop liet hij snel varen. ‘Ja, wrijf het er nog maar eens in’, zegt Baars, lachend als een boer met kiespijn, na de bekendmaking

Voor de titel IJssalon van het Jaar lagen echter de puntentotalen in de wedstrijd om de Gouden IJsspatel te dicht bij elkaar, terwijl bij de wedstrijd om de Gouden IJscreatie wel grotere verschillen waren. Opgeteld kwam hij daardoor ook in dat klassement niet op het podium. ‘Dan ben je zo dichtbij en sta je nog steeds met lege handen’, zegt hij na de winnaars hartelijk gefeliciteerd te hebben. ‘Ik gun het ze van harte hoor. Het is geen schande als je naar het podium kijkt, vierde worden. Er staan hier alleen maar echte toppers.’

Reageer op dit artikel