nieuws

In de ‘Bres’ voor SOS

IJs

Het ijsscheppen voor SOS-Kinderdorpen gaat vrolijk door. Ditmaal deelden Bobo’s in the Bush’-deelnemers Henk Bres en Danny Rook (foto) SOS-ijsjes uit voor het goede doel. Ze deden dat eind juli in IJssalon de IJstijd in Garderen.

In de ‘Bres’ voor SOS

Zo’n 75 Nederlandse ijsbereiders proberen samen met verschillende acties een bedrag van minimaal € 25.000,- in te zamelen voor de bouw van een SOS-Kinderdorp voor weeskinderen in de omgeving van Morelia (Mexico).

Bekende Nederlanders komen soms een handje helpen. Zo schepten bijvoorbeeld onlangs oud-topsporters Yvonne van Gennip en Hans van Breukelen bij ijssalons Florence in Nederweert, De Dames in Oirschot en Clevers in Grubbenvorst.

IJssalon de IJstijd in Garderen is deelnemer van het eerste uur aan de SOS-actie. De ijssalon deed mee met de kick-off in februari ‘Icing with the Stars’, waarbij BN’ers samen met de ijsbereiders van twintig ijssalons een speciale coupe maakten met het speciale Morelia-ijs. Henk Bres deed ook mee en werd toen al gekoppeld aan ijssalon de IJstijd.

Van elk Morelia-ijsje gaat minimaal een kwartje naar het project in Mexico. Het totaal ingezamelde bedrag zal in 2007 tijdens de IJsvak worden aangeboden aan SOS-Kinderdorpen. De actie met Morelia-ijs is exclusief ontwikkeld voor ambachtelijke ijsmakers. Het is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en deelnemers aan de IJsvak 2006 (Amsterdam RAI).

Reageer op dit artikel