nieuws

IJssalons plussen door mooi seizoen

IJs

Ambachtelijk ijsbereiders zijn tevreden over het ijsseizoen tot nu toe. Ze melden een omzetgroei die ligt tussen de vijf en tien procent.

IJssalons plussen door mooi seizoen

De omzet heeft, door het mooie weer, niet te lijden onder de economische crisis. Dat blijkt uit een belronde onder ijssalonhouders. Ze melden een omzetstijging die varieert tussen de vijf en tien procent. Die stijging is volgens de ondervraagden voor een groot deel te danken aan de goede start van het seizoen. ,,Het voorjaar was goed, de zomer is super’’, aldus Yvette Smit van A Domani in Middelburg.

Ze constateren wel verschuivingen in het bestedingspatroon. De meerderheid zegt meer handijs en minder van de dure coupes te verkopen. Vanwege de economische crisis heeft geen van de gebelde bedrijven dit seizoen prijzen verhoogd. Dat zet volgens sommigen wel het rendement onder druk. Anderen zeggen nu ook scherper op de inkoop te letten.

Reageer op dit artikel