nieuws

IJssalon met pindakaasjam-ijs Beste gastvrijheidsformule fastservice

IJs

IJssalon Luciano in Wassenaar is verkozen tot Beste gastvrijheidsformule fastservice. Dat is dinsdagmiddag bekend gemaakt op het Expertplaza van de Horecava. De zaak van Luc Blok won onder meer omdat ‘het terras open staat voor iedereen’.

IJssalon met pindakaasjam-ijs Beste gastvrijheidsformule fastservice

‘Als er twaalf kinderen zijn waarvan er acht een ijsje bestellen, dan mogen die andere vier uiteraard ook op het terras zitten’, roemde de jury het bedrijf van meesterijsbereider Luc Blok en zijn vrouw (foto).

Andere sterke punten volgens de jury: een uitstekend social media beleid en ‘het mini ijsje dat bij iedere koffie geserveerd wordt’. Luciano staat er verder bekend om dat ze haar gasten nieuwe ijssmaken laat opperen.

Koninklijke familie

Die worden in veel gevallen ook echt bereid. Zo is de ijssmaak pindakaasjam ontwikkeld. De zaak heeft wel 89 ijssoorten, maar er zijn maar 31 bakken.

Als de favoriete smaak van een bepaalde gast weer ‘in de bak’ zit wordt deze daarvoor per sms op de hoogte gesteld. Blijkbaar valt het ijs en gastvrijheid van Blok en zijn team zo goed in de smaak dat ‘enkele leden van de Koninklijke familie’ Luciano ook bezoeken.

‘Maar dat komt ook omdat ze in de buurt wonen’, lacht Blok. ‘Zijn’ Luciano was een van de drie bedrijven die meedongen naar de titel Beste gastvrijheidsformule fastservice van organisator het Gastvrijheidsgilde.

La Place en Eat2be

De bekende formule La Place en het biologische fastfood concept Eat2Be in Groningen waren de overige finalisten. Tijdens een audiovisuele presentatie van acht minuten presenteerden de drie bedrijven zich aan de jury.

Die bestond uit onder meer fastfoodcrack/-journalist Ubel Zuiderveld en Jeanine Sok en Paul Udo (Gastvrijheidsgilde). Zij bepaalden dat Luciano dus eerste werd, La Place tweede en Eat2be derde.

Reageer op dit artikel