nieuws

IJssalon illegaal in videotheek

IJs

De ijssalon bij videotheek Family Video Store in Lichtenvoorde is illegaal. De ijssalon heeft geen vergunning, terwijl dat volgens het gemeentebestuur wel is vereist. Alleen een wijziging van een bestemmingsplan kan de Italiaanse ijssalon legaliseren.

IJssalon illegaal in videotheek

Dat blijkt uit De Twentsche Courant/Tubantia. Daarin valt te lezen dat de ijssalon in de videotheek in mei dit jaar de deuren opende en nu moet stoppen met het scheppen van ijs. Gemeenteambtenaren brachten de zaak aan het rollen toen ze in een lokale krant lazen over ijsverkopen bij de videotheek.

De ambtenaren kwamen met het oordeel dat het verkopen van vers, ambachtelijk ijs in een videotheek, niet is toegestaan. Het gemeentebestuur nam het oordeel van de ambtenaren over en berichtte exploitant Maik Bos over het besluit. Bos zegt samen met juristen te kijken hoe er in het nieuwe ijsseizoen een mouw aan kon worden gepast.

‘Alleen verkopen van verpakt ijs, is niet leuk. We willen vers kunnen scheppen, dat hebben de klanten veel liever. Volgend jaar willen we toch wel graag die schepvergunning. In andere plaatsen kan het wel’, aldus Bos.

Reageer op dit artikel