nieuws

IJssalon IJs&Zo heeft de mooiste ijsvitrine

IJs

IJssalon IJs&Zo van Joram Winkeler en Jessica Ratering in het Gelderse Lathum is winnaar van de wedstrijd De mooiste IJsvitrine van Nederland die is gehouden door IJstop, de vereniging van SHV Meesterijsbereiders.

IJssalon IJs&Zo heeft de mooiste ijsvitrine

Niet alleen de vitrine van IJs&Zo viel op door een mooie opmaak. ‘Die was prachtig en innovatief opgemaakt maar daarbij klopte het hele bedrijf’’, zegt jurylid en voorzitter van de sector Fastservice Jos van Alphen over de winnaar.

Op de tweede plaats eindigde ijssalon Menotti van Dennis Menzing in Haaksbergen, die voorheen ook al in de top van deze ranglijst stond. ‘Een prachtige vitrine in een nieuw bedrijf.’

IJscafé Da Benito van in Haarlem legde beslag op de derde plaats. De vitrine was ingetogen maar strak opgemaakt. ‘Hier viel de extreem goede hygiëne op’, aldus Van Alphen, die samen met collegabestuurslid Patrick Nieuwveld de twaalf finalisten bezocht. ‘We hebben niet alleen maar naar de vitrine gekeken’, verklaart Van Alphen. ‘We vinden dat het totaalplaatje moet kloppen. Als je bij binnenkomst op een vieze mat stapt hoor je niet te winnen.’

Een aanmoedigingsprijs was er voor IceFun van Alphons en Michael Hagelen in Soest.

Juryvoorzitter en Meesterijsbereider Joep Biemans signaleert dat de deelnemers aan de wedstrijd zich verbeterden ten opzichte van vorige jaargangen. ‘We komen nog amper rare dingen in de opgemaakte vitrines tegen, zoals blikjes of speelgoed. Dat is een positieve ontwikkeling.’

Reageer op dit artikel