nieuws

IJsmaker Gebo bouwt nieuwe fabriek

IJs

Bij ijsmaker Gebo in Oud-Beijerland merken ze niets van de teruglopende economie. Vanwege de toenemende vraag naar het ambachtelijk bereid ijs gaat het bedrijf een nieuwe productielocatie bouwen.

IJsmaker Gebo bouwt nieuwe fabriek

IJs is tamelijk recessieongevoelig zegt Gebo-eigenaar leen Both in het AD. Een ijsje is een impulsproduct en dan letten de mensen niet op een paar euro. De lijst met afnemers wordt elk jaar langer en de dekking is inmiddels landelijk.

Gebo levert haar ambachtelijk schepijs aan de horeca en aan meer dan 35 ijssalons. En dat aantal breidt zich nog steeds uit. ‘We krijgen meer aanvragen dan we nu aankunnen’,zegt Both in het AD. Om geen ‘nee’ meer te hoeven verkopen wordt nu nieuw gebouwd. Daardoor komt de capaciteit op 3000 liter per dag en ook het aantal, van nu nog tien, werknemers zal toenemen.

Reageer op dit artikel