nieuws

IJskoningin op tournee

IJs

Het was zaterdag 17 juni groot feest bij IJssalon Kees in Geldrop. Daar schepten onder andere Yvonne van Gennip en Hans van Breukelen ijsjes voor SOS-kinderdorpen. Later op de dag schepte Van Gennip ook nog SOS-ijs bij ijssalons Florence in Nederweert, De Dames in Oirschot en Clevers in Grubbenvorst.

IJskoningin op tournee

Doel van de actie is om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor het goede doel. Van ieder verkocht speciaal SOS-ijsje is een deel van de opbrengst bestemd voor de bouw van een kinderdorp. Aandacht krijgen is gelukt. De komst van de ‘sterren’ kreeg uitgebreid aandacht in de regionale media. In het landelijk uitgezonden SBS tv-programma Hart van Oranje mocht de oud-schaatskampioene vertellen over het doel van de actie.

Eerder dit jaat schepten ‘ijskoningin’ Van Gennip en andere ‘sterren’ al in andere ijssalons, zoals IJssalon van het Jaar Luciano van Luc Blok in Wassenaar. De actie waarbij bekende Nederlanders door het hele land ijs scheppen is een uitvloeisel van de op de Horecava gehouden actie Icing with the Stars. Het doel van de ambachtelijk ijsbereiders is om minimaal €25.000 bij elkaar te brengen als bijdrage voor de bouw van een SOS-kinderdorp voor weeskinderen in het Mexicaanse Morelia.

Reageer op dit artikel