nieuws

IJsketen MIN12 komt met ijscocktails

IJs

IJsketen MIN12 lanceert een nieuw concept met ijscocktails onder de naam X-IIS (spreek uit ex-ies). De eerste pilotstore gaat eind maart open in Leeuwarden.

IJsketen MIN12 komt met ijscocktails

‘We hebben trends in cocktails en luxe ijsdesserts samengevoegd’, meldt Min12-directeur Theo van Wamel. ‘We gaan eerst een jaar draaien en experimenteren en willen daarna het concept gaan uitrollen in diverse grote steden.’

Er zijn reeds tests gedaan met de verkoop van ijscocktails op diverse evenementen. Van Wamel heeft daardoor veel vertrouwen in het concept waarbij ijssmaken worden gespateld op een cold plate en gemeng met bijzondere ingrediënten en dranken. De cocktails zijn volgens Van Wamel ‘echte smaaksensaties’.

In de zaak is de mogelijkheid om te zitten, maar het product zal vooral on the go worden verkocht. Er komen geen tafels in de zaak. ‘Het moet geen ijssalon worden’, aldus Van Wamel. ‘We willen ijs op een andere manier en ander moment verkopen.’

Reageer op dit artikel