nieuws

IJsbereiders verdienen geld voor kinderdorpen

IJs

Zo’n 75 Nederlandse ijsbereiders proberen deze zomer € 25.000,- in te zamelen voor de bouw van een SOS-kinderdorp in Mexico. Ex-schaatster Yvonne van Gennip, ex-keeper Hans van Breukelen en kunstfluiter Geert Chatrou helpen hen daarbij.

IJsbereiders verdienen geld voor kinderdorpen

Zo wordt zaterdag 17 juni aanstaande door Yvonne van Gennip SOS-ijs geschept bij IJssalon Florence in Nederweert, IJssalon Clevers in Grubbenvorst en IJssalon de Dames in Oirschot. Yvonne van Gennip is ambassadrice van de ambachtelijke ijssector en SOS-Kinderdorpen.

In de middag zal de Olympisch kampioene afreizen naar IJssalon Kees in Geldrop om daar ijs te scheppen. Hier zullen ook Wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou en Europees Kampioen Hans van Breukelen achter de ijsvitrine plaatsnemen voor het goede doel.

Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk speciaal ijs te verkopen voor het goede doel. De sterren worden tijdens het ijs scheppen in IJssalon Kees – IJssalon van het jaar 2005 – op de voet gevolgd door RTV10/Royaal TV.

Reageer op dit artikel