nieuws

IJs voor Afrika

IJs

Het personeel van Eetplezier de Bestse snackbar houdt 30 september een dinershow om geld in te zamelen voor de stichting Ice for Africa. Een project van Meesterijsbereider Joep Biemans die in Zuid Afrika een opleiding tot ambachtelijk ijsbereider opzet voor dove kinderen.

IJs voor Afrika

Voor het opzetten van de opleiding heeft Ice for Africa al veel giften en sponsoring in natura, zoals machines, gekregen. Maar er is ook geld nodig. ‘Alleen dan kunnen we de opleiding tot een langjarig succes maken’, aldus Biemans.

Geld dat het personeel van De Bestse Snackbar met de benefiet-avond, die wordt gehouden in de Prinsenhof in Best, deels wil binnenhalen. Voor €37,50 per persoon serveren ze samen met Traiteur Beerens een driegangen menu. Afgesloten met een ijsdessert door SVH Meesterijsbereiders Remco Dekker en Wilbert Palm. Tijdens het diner zal er live muziek en entertainment zijn. Ook wordt een bingo gehouden waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Cafetaria-eigenaar Jos van Alphen moest wel even slikken toen zijn personeel hem vertelde van de plannen. ‘Het is prachtig dat ze dit zo spontaan zijn gaan organiseren.’

Toekomst bieden

Dove kinderen een kans geven op de arbeidsmarkt. Dat is wat Biemans en medebestuursleden van Ice for Africa, Jos van Alphen (eigenaar van de Bestse Snackbar) en Marijke van den Veerdonk, willen bereiken met het opzetten van een opleiding tot ijsbereider op de St. Martin de Porres School in Port Shepstone. Omdat ze hier ook een opleiding Small Business kunnen volgen biedt het de leerlingen ook de kans om zelf een bedrijf op te zetten. Eind oktober vertrekken Biemans en Van Alphen (die onlangs de opleiding tot ijsbereider afrondde) naar Zuid Afrika om daar docenten op te leiden.

De hele opbrengst van de benefietavond komt ten goede aan de stichting. Mede doordat Traiteur Beerens (eten) en 2COOK (wijnen) belangeloos meewerken.

Bestellen en betalen van kaarten kan tot 23 september. Voor info mailen met iceforafrica@hotmail.com.

Reageer op dit artikel