nieuws

IJs om voor te huilen

IJs

Roberto Coletti van ijssalon Roberto Gelato heeft speciale tranenvangers laten maken waarin kinderen hun tranen kunnen opvangen. Als er genoeg tranen worden ingeleverd maakt de Utrechtse ijsbereider aan het eind van het seizoen tranenijs.

IJs om voor te huilen

Coletti vindt het verschrikkelijk een kind te zien huilen.’Iedere vergoten kindertraan is er één te veel. Ik wil daar op mijn manier verandering in aanbrengen en zoveel mogelijk verdriet omzetten in blijdschap’, schrijft hij op de speciale website tranenijs.nl.

Tranenvangers

Om die lach terug te laten keren heeft hij speciale tranenvangers laten maken. Kinderen kunnen deze bakjes komen halen om ze thuis te bewaren. ‘Het mooiste zou zijn dat als ze dan een keer verdrietig zijn en moeten huilen ze op zoek gaan naar dat bakje. Als de gedachte aan de tranenvanger en het feit dat hun tranen binnenkort ijs zullen zijn ze al laat glimlachen, is mijn doel bereikt.’

Gratis bol als troost

Hij adviseert de kinderen zoveel mogelijk tranen te vangen als ze onverhoopt eens moeten huilen. Het bakje moet in de koelkast worden bewaard. Als het wordt ingeleverd voorzien van een korte beschrijving van de reden voor het verdriet krijgen de kinderen een gratis bol ijs als troost. Bij voldoende tranen maakt Coletti, die sowieso van de bijzondere ijssmaken is, aan het eind van het seizoen tranenijs in zijn salon.

Reageer op dit artikel