nieuws

Iets meer omzet voor fastfoodbedrijven

IJs

Fastfoodbedrijven hebben in het vierde kwartaal van 2010 1,4 procent meer omzet geboekt dan in diezelfde periode een jaar eerder. De omzetgroei is met name veroorzaakt door een prijsstijging van twee procent. Het afzetvolume nam af met 0,5 procent.

Iets meer omzet voor fastfoodbedrijven

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die donderdag zijn gepresenteerd. Over heel 2010 boekte de fastfoodbranche een kleine omzetplus van 0,1 procent. Prijzen stegen over het hele jaar met 2,1 procent en het afzetvolume daalde met 1,9 procent.

In 2009 steeg de omzet met 1,4 procent, de prijs met 2,2 procent en daalde het afzetvolume met 0,9 procent.

In deze cijfers zijn cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons meegenomen.

Reageer op dit artikel