nieuws

Horeca leeft afspraken over roken niet na

IJs

Horecaondernemers lappen de afspraken met de overheid, over roken in de horeca, aan hun laars. Dat zegt anti-rookstichting Clean Air Nederland (CAN) na een eigen onderzoek onder meer dan 2400 horecabedrijven.

Horeca leeft afspraken over roken niet na

Eind dit jaar zou 85 procent van de horecabedrijven een gevelaanduiding (sticker) hebben waarop staat of al dan niet in het bedrijf gerookt mag worden. Volgens anti-rookstichting CAN heeft maar 26 procent een uiting waarop het rookbeleid uit de doeken wordt gedaan.

Het ministerie van Volksgezondheid liet dagblad Trouw weten dat het onderzoek van CAN geen gevolgen heeft voor bestaande afspraken met KHN. ‘Wij doen volgend jaar zelf een evaluatie. Op basis hiervan besluiten we hoe het verder gaat met het stappenplan voor een rookvrije horeca.’

Dit stappenplan moet er toe leiden dat in 2009 alle ijssalons en de helft van de cafetaria’s rookvrij is. Bovendien dienen dan driekwart van de cafés en disco’s, en alle restaurants een rookvrij gedeelte te hebben.

Reageer op dit artikel