nieuws

Help mee, eet een ijsje

IJs

Vijf ijssalons gaan zich deze zomer inzetten voor een jeugdproject in Peru. Op diverse manieren pogen de Italiaanse ijsverkopers geld in te zamelen voor de Stichting Kinderstem Corcaid.

Help mee, eet een ijsje

De vijf meewerkende ijssalons zijn Talamini in Enschede, Cicuto in Wageningen, Talamini in Almelo, Valentino in Veenendaal en Talamini in Dordrecht.

‘We willen tijdens deze actieperiode een deel van onze omzet afstaan aan Kinderstem’, meldt Riccardo Talamini van Talamini Enschede. Vanaf 22 juli tot 31 augustus draagt hij een percentage van ieder verkocht ijsje of ijsbolletje af aan het project van Kinderstem.

In het gebied Santa Cruz de Huachipa werken honderden kinderen in de bakstenenindustrie. Zij sjouwen grote hoeveelheden stenen per dag. Met de actie wordt getracht om van de kinderen scholieren te maken, in plaats van arbeiders in de steenfabrieken.

Reageer op dit artikel