nieuws

Gian Maria Da Fies eerste Italiaanse SVH Meesterijsbereider

IJs

Gian Maria da Fies van ijsalon San Marco in Amersfoort heeft gisteren met goed gevolg de meesterproef afgelegd tot SVH Meesterijsbereider. Hij is de eerste Italiaan die deze titel mag dragen.

Gian Maria Da Fies eerste Italiaanse SVH Meesterijsbereider

Luc Blok, die samen met Peter van der Poel de commissie Meesterproef vormde, is een dag later nog enthousiast over het werk van Da Fies. ‘Deze man is geweldig met ijs en wet er enorm veel van. Het is een genot om met hem over ijs te praten.’ Het buffet dat Da Fies maakte was qua uitstraling sober maar de smaken en bereidingswijzen waren geweldig, zegt Blok: ‘ Hij brandt bijvoorbeeld zijn eigen noten en pureert ze zelf. De smaken die hij maakt, geweldig.’

Da Fies werkt veel met biologische en natuurlijke producten. Zowel uit Italië als uit de omgeving van Amersfoort. Hij heeft twee ijssalons, beiden in de Keistad. De ijsbereider haalde ook al hoge klasseringen tijdens de Coppa D’Oro, het officieuze wereldkampioenschap voor ijsbereiders.

Flinke groei aantal Meesterijsbereiders

Na een aantal jaren van relatieve stilstand groeit het aantal SVH Meesterijsbereiders spectaculair. Eerder dit jaar werden al Remco Dekker en Caroline Kooij geïnaugureerd.

Reageer op dit artikel