nieuws

Geen vakantiedag zonder een ijsje

IJs

Weer of geen weer, vakantie blijkt een populair moment om veel ijs te eten. Een derde van de Nederlanders geniet op vakantie zelfs élke dag van een ijsje.

Geen vakantiedag zonder een ijsje

Op straat wordt vooral schep- en softijs gegeten; langs de stranden zijn hoorntjes en waterijsjes favoriet en in de auto wordt divers voorverpakt ijs van de tankstations genuttigd. Deze gegevens blijken uit de IJsbarometer van OLA naar ijs-eetgedrag in Nederland dat deze zomer werd uitgevoerd onder 500 Nederlanders.

IJs als tussendoortje

Het type ijs op de verschillende momenten van een dag varieert. Nederlanders eten sowieso alleen ’s middags en ’s avonds ijs. Dit in tegenstelling met onze oosterburen, waar ijs soms ook onderdeel uitmaakt van het ontbijt.

In ons land worden waterijsjes en softijsjes (met een grote voorkeur voor vanillesmaak) voornamelijk als tussendoortjes in de middag gegeten. Schepijs is favoriet in de avonduren; als dessert of bijvoorbeeld voor de televisie. Mannen kiezen hier eveneens voor vanillesmaak, terwijl vrouwen voor chocolade gaan. Overigens zijn voor de buis ook hoorntjes zoals Cornetto’s (25%) en perenijsjes (21%) in trek.

Reageer op dit artikel