nieuws

Free Cone Day in tien Nederlandse steden

IJs

Wie jarig is, trakteert. Ben & Jerry’s deelt daarom op 3 april gratis ijs uit in tien Nederlandse steden. IJsliefhebbers konden via Facebook stemmen in welke steden de ijsjes zouden worden weggegeven op Free Cone Day.

Free Cone Day in tien Nederlandse steden

Op 3 april zal Ben & Jerry’s in Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Delft, Leiden en Tilburg gratis ijsjes uitdelen. Vorig jaar konden Nederlandse ijsfans stemmen op Facebook om de mobiele ijswinkels naar hun stad te halen. Toen stonden ze in Middelburg, Groningen en Delft.

Free Cone Day bestaat sinds 1979, toen Ben Cohen en Jerry Greenfield de eerste verjaardag van hun ijssalon vierden in Vermont. Ze trakteerden iedereen die langs kwam op gratis ijs, om te bedanken voor het afgelopen jaar. Die traditie zet Ben & Jerry’s voort nu ze wereldwijd bekend zijn. In 26 landen worden op Free Cone Day meer dan een miljoen ijsjes uitgedeeld.

Reageer op dit artikel