nieuws

Florence in Nederweert ijssalon van het jaar

IJs

IJssalon Florence uit Nederweert van Marcel en Marjo Janssen heeft gisteren tijdens de IJsvak de titel IJssalon van het jaar binnen gesleept. Bovendien won Marjo Janssen de Gouden IJscreatie.IJssalon de Hoop uit Blaricum werd tweede, Luciano’s uit Wassenaar derde.

Florence in Nederweert ijssalon van het jaar

Hoewel Marcel en Marjo tot de meest gelauwerde ambachtelijk ijsbereiders van Nederland behoren waren er wel kriebels geweest. ‘Iedere prijs is speciaal’, zegt Marcel. ‘Je durft er niet op te hopen’, vult Marjo aan. De twee behoren ieder jaar tot de favorieten en dit jaar maakten ze die rol tijdens de IJsvak in Wageningen meer dan waar. Marjo won de wedstrijd om de Gouden IJscreatie met haar coupe Macaron de Florence. Samen met de punten die Marcel behaalde tijdens de wedstrijd om de Gouden IJsspatel was dit goed ook goed voor de titel IJssalon van het Jaar.

Oud-winnaars tweede en derde

Caroline Kooy van IJssalon De Hoop uit Blaricum, die twee jaar geleden werd uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar eindigde dit keer de tweede plaats. Luc Blok van Luciano’s IJssalon uit Wassenaar, ook al een oud-winnaar, bezette de derde positie.

Meest gelauwerd

De erelijst van Marcel en Marjo Jansen is imposant: Twee maal IJssalon van het Jaar, twee maal Gouden IJscreatie, vier keer Gouden IJsspatel. Ook werden ze een aantal jaar geleden door de ANWB uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland.

Reageer op dit artikel