nieuws

De Dames’ hebben mooiste ijsvitrine

IJs

IJssalon De Dames uit Oirschot heeft de wedstrijd om de mooiste ijsvitrine van Nederland gewonnen. Tweede werd ijssalon La Dolce uit Borger. Cafetaria ijssalon Menzing uit Haaksbergen legde beslag op plaats drie.

De Dames’ hebben mooiste ijsvitrine

Volgens juryvoorzitter Joep Biemans laten Janny Aalberts en Jacqueline van de Westelaken de stijl en sfeer van hun bedrijf perfect terugkomen in de vitrine. Hij noemt de vitrine van De Dames ‘een omweg naar Brabant’ zeker waard. Met hun prestatie wonnen Aalberts en Van de Westelaken een Hiber shockfreezer die ze uit handen kregen van Teun Loonen van wedstrijdsponsor Carpigiani.

De twee maken veel werk van hun vitrine, zeggen ze in het Eindhovens Dagblad. ’Een klant zei eens: jullie presenteren het ijs als een gedicht, en zo zien we dat ook’, vertelt Aalberts. “Er ligt bijvoorbeeld een banaan op het bananenijs. Zo is het is voor iedereen duidelijk, ook voor wie niet kan lezen.’ De vitrine zo opmaken is ook ‘echt een damesding’, vinden de twee

In de wedstrijd die wordt gehouden door IJstop, de Vereniging van Meesterijsbereiders, eindigde ijssalon La Dolce uit Borger als tweede. Derde werd cafetaria/ijssalon Menzing van Dennis Menzing uit Haaksbergen die nipt de winnaar van verleden jaar Bernardo uit Ede voorbleef.

Juryvoorzitter Biemans is blij verrast met de nummers twee en drie. ‘Het zijn nieuwkomers in de wedstrijd die direct zo hoog eindigen. Het is merkbaar dat de kwaliteit van de ijspresentaties in Nederland zienderogen vooruitgaat.’

Reageer op dit artikel