nieuws

Caroline Kooij vijfentwintigste SVH Meesterijsbereider

IJs

Caroline Kooij heeft gisteren met goed gevolg de meesterproef afgelegd. De eigenaar van ijssalon De Hoop in Blaricum is de 25-ste die de titel SVH Meesterijsbereider mag dragen.

Caroline Kooij vijfentwintigste SVH Meesterijsbereider

De Blaricumse ijsbereidster, die twee jaar geleden met ijssalon De Hoop de titel IJssalon van het Jaar binnensleepte, liet gisteren tijdens haar meesterproef zien de titel waard te zijn. Ze maakte een ijsbuffet met als thema ‘Gooische Vrouwen’. ‘Het was een werkelijk schitterend opgemaakte tafel’, zegt Joep Biemans die samen met Walter Goemans de Plaatselijke Commissie Meesterproef (examinatoren) vormde.

Derde vrouwelijke Meesterijsbereider

Kooij is de 25-ste Meesterijsbereider en pas de derde vrouw die de titel in de wacht sleept. In 1989 ging Angela van Enckevoort van ijssalon Harten Troef in Someren haar voor, en in 2004 verkreeg Beate Garrone van ijssalon Garrone in Haarlem de prestigieuze titel.

Wanneer Kooij officieel wordt geïnaugureerd is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel