nieuws

Ben&Jerry’s ijs van Nederlandse melk

IJs

IJsfabrikant Ben&Jerry’s wisselt van melkleverancier. Cono Kaasmakers neemt de plaats in van Hoogwegt Milk.

Ben&Jerry’s ijs van Nederlandse melk

Omdat Hoogwegt Milk stopte met het ophalen van melk bij boeren moest het ijsmerk van Unilever op zoek naar een nieuwe leverancier. Gekozen is voor Cono uit Middenbeemster omdat deze coöperatie, net als Ben&Jerry’s maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid moeten melkleveranciers aan strenge eisen voldoen. In Amerika mogen zuivelleveranciers bijvoorbeeld geen hormonen gebruiken die de melkproductie bevorderen.

In Nederland gaat Ben&Jerry’s nog een stap verder met het Caring Dairy programma waarbij het kiest voor relatief kleine zuivelleveranciers die met oog voor het milieu en dierenwelzijn ondernemen. Zo moeten koeien bijvoorbeeld geregeld de wei in.Boeren die aan het programma meedoen krijgen een toeslag op de melkprijs.

De melk wordt verwerkt in de ijsfabriek van Unielever in Hellendoorn. Van daar uit wordt het Ben&Jerry’s ijs over heel Europa verspreid. In de fabriek in Hellendoorn wordt overigens ook Ola-ijs, zoals het wereldberoemde raketje, gemaakt.

Reageer op dit artikel