nieuws

Ambachtelijk ijsbereider Mark van Gaal slaagt met meesterproef in Paas-stijl

IJs

Mark van Gaal van IJs & Spijs in Haps mag zich sinds gisteren SVH Meesterijsbereider noemen. De ambachtelijk ijsbereider maakte als meesterproef een buffet met Pasen als thema.

Ambachtelijk ijsbereider Mark van Gaal slaagt met meesterproef in Paas-stijl

‘Het buffet was een groot, met veel technieken opgemaakt feest in Paas-stijl met prettige kleuren, smaken, bloemen met natuurlijk ijs, chocolade en champagne’, aldus een van de ‘examinatoren’ Joep Biemans in een e-mail. ‘Het was echt een geweldige dag.’

Van Gaal is de tweede ijsbereider dit jaar die de Meestertitel haalt. Vorige week legde Rob van der Maas ook met goed gevolg zijn meesterproef af. De twee moeten nog geïnaugureerd worden voor ze zich officieel SVH-Meesterijsbereider mogen noemen. Wanneer de inauguraties plaatshebben is nog niet bekend.

Vorig jaar kwam Van Gaal volop in het nieuws met het door hem ontwikkelde ijs KUS! Het ijs bevat acht soorten fruit én groente. ‘Dat maakt het lekker en gezond.’zei hij toen. Van Gaal serveerde de ijsjes met een marsepeinen ‘kusje’ on top.

Reageer op dit artikel