nieuws

Aantal ijssalons groeit explosief

IJs

IJssalons in Nederland zijn explosief gegroeid. In 2000 hadden we 328 ijszaken, inmiddels zijn dat er 463. Dat is een groei van 38,2 procent in tien jaar.

Aantal ijssalons groeit explosief

Vooral de laatste vijf jaar versnelde de groei van het aantal ijssalons. Vanaf 2005 is het aantal gegroeid met 25,5 procent. Dat is extra opmerkelijk, omdat de laatste twee jaren zijn gekenmerkt door de crisis.

De fastservicesector als geheel heeft veel last gehad van de crisis en de groei stagneerde daar. Van Spronsen & Partners zegt te verwachten dat de groei van het aantal ijssalons doorzet tot boven de 500 in het komende decennium.

De cijfers komen van Van Spronsen & Partners op basis van de nieuwste cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering, die ze gaf aan Out of Home Shops. De cijfers zouden eigenlijk pas in oktober bekend worden.

Reageer op dit artikel