nieuws

Opnieuw dierenwelzijnsprijs voor Ben & Jerry’s

IJs

Voor de tweede keer in één jaar heeft Ben & Jerry’s een prijs ontvangen voor dierenwelzijn. In Parijs ontving het van oorsprong Amerikaanse ijsmerk de Good Egg Award, ondere andere vanwege het gebruik van vrije uitloop-eieren.

Opnieuw dierenwelzijnsprijs voor Ben & Jerry’s

De award is een initiatief van de Compassion In World Farming, een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van landbouwdieren. Het beloont en erkent producenten, fabrikanten, foodservice, retailers en overheidsinstanties voor het werken op een duurzame en verantwoorde manier.

Ben & Jerry’s ontving de prijs in het bijzonder vanwege het gebruik van vrije uitloop-eieren en -producten. In juli dit jaar kreeg het ook al de Good Dairy Award, omdat het melk gebruikt dat eveneens bijdraagt aan het dierenwelzijn.

Reageer op dit artikel