nieuws

Omzet fastfood met 7,8 procent hard omhoog

IJs

De omzet in de fastfoodbranche is het eerste kwartaal van dit jaar met 7,8 procent gestegen. De 7,8 procent omzetstijging is een stuk hoger dan de gemiddelde stijging in de horeca. Gemiddeld over de sectoren nam de omzet in het eerste kwartaal toe met 6,2 procent.

Omzet fastfood met 7,8 procent hard omhoog

De fraaie omzetstijging voor cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons wordt vooral toegeschreven aan extra volume. Die bedroeg 5 procent.

De 7,8 procent omzetstijging in het eerste kwartaal volgt op een bescheiden 1,2 procent stijging in het vierde kwartaal van 2010. In de laatste drie maanden van vorig jaar was er voor de fastfoodsector nog sprake van een afname van de afzet.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt verder dat de omzet van restaurants groeide met 5,8 procent. Voor restaurants is dit de eerste volumegroei in meer dan drie jaar tijd. Het omgezette volume van cafés steeg met 1,8 procent minder sterk dan in de andere horecabranches.

De omzet van hotels was in het eerste kwartaal 6,7 procent hoger dan een jaar eerder. De omzetgroei was minder hoog dan in het voorgaande kwartaal toen de omzet nog met bijna 10 procent steeg.

Reageer op dit artikel