nieuws

Caroline Kooij geïnaugureerd tot Meesterijsbereider

IJs

Caroline Kooij van ijssalon De Hoop in Blaricum is gisteren geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Ze kreeg de bijbehorende versierselen uit handen van de burgemeester van Blaricum, Joan de Zwart-Bloch.

Caroline Kooij geïnaugureerd tot Meesterijsbereider

Kooij kreeg de oorkonde en versierselen gisteren tijdens een bijeenkomst in Blaricum. De locatie was toepasselijk: eerst de ijssalon en daarna een feesttent tussen de asperges en rabarber, enkele van de streekproducten die zij op 5 april in haar meesterproef verwerkte. Ze werd daarbij beoordeeld door SVH Meesterijsbereiders Joep Biemans en Walter Goemans en de secretaris van de commissie Meersterproef, Carsten Klint.

Kooij is de 25-ste, maar pas derde vrouwelijke, Meesterijsbereider van Nederland. Eerder gingen Angela van Enckevoort en Beatte Garrone haar voor.

Reageer op dit artikel