nieuws

Remco Dekker nieuwe voorzitter Meesterijsbereiders

IJs

Remco Dekker is sinds gisteravond de nieuwe voorzitter van IJstop, de vereniging van SVH Meesterijsbereiders. Dekker volgt Joep Biemans op die de functie ruim twaalf jaar bekleedde.

Remco Dekker nieuwe voorzitter Meesterijsbereiders

Remco Dekker, eigenaar van Patisserie Maré in Ulvenhout, is pas enkele maanden SVH Meesterijsbereider maar volgens IJstop-secretaris Luc Blok is het voorzitterschap van IJstop hem op het lijf geschreven. ‘Remco heeft een prachtig C.V.. Zo was hij van het begin af aan betrokken bij en zat hij in het Nederlands Patisserie Team. Hij heeft bewezen dat hij een topper is in zijn vak.’

Onder Dekker wil IJstop zich meer gaan profileren, zegt Blok die samen met Marcel Janssen (penningmeester) het bestuur compleet maakt. ‘We willen meer betekenen voor de ijsbereiders en de ijsbranche’, zegt Blok. Dat kan ondermeer door workshops te gaan geven.’ Ook ziet de vereniging graag dat er meer Meesterijsbereiders bij komen. ‘We gaan mensen begeleiden in voorbereiding op hun Meesterproef.’

Joep Biemans stond 12,5 jaar geleden als medeoprichter aan de basis van IJstop en was al die tijd het boegbeeld. ‘Hij vond het na ruim twaalf jaar genoeg’, aldus Blok. Binnenkort wordt officieel afscheid van Biemans genomen.

Reageer op dit artikel