nieuws

IJsstokjesboot in de verkoop

IJs

Het Vikingschip Thor dat Robert McDonald bouwde van 15 miljoen ijsstokjes staat te koop op Marktplaats en de animo is groot. Er is al ruim geboden en de teller staat op €41.000.

IJsstokjesboot in de verkoop

McDonald startte de bouw in 2003. Van over de hele wereld stuurden kinderen ijsstokjes op en ijsfabrikant Ola deed ook een duit in het zakje.. Ook bouwden er regelmatig kinderen mee aan het Vikingschip, in totaal zo’n 5000.

Droom

Het doel was om het schip te laden met cadeaus en die te brengen naar zieke kinderen over heel de wereld. McDonald meldt dat hij er wegens persoonlijke omstandigheden vanaf ziet zijn droom te verwezenlijken. ,,De ultieme droom voor mij was dat Vikingschip Thor de hele wereld zou overgaan om zieke kinderen te laten zien dat alles mogelijk is. Met het schip kinderen cadeautjes brengen en weer een lach op hun gezicht toveren’’, aldus McDonald’s in de advertentie op Marktplaats.

Goede doelen

De opbrengst van de veiling op Marktplaats gaat naar twee goede doelen. Het Ronald McDonald huis in Leeuwarden en de stichting Colombin van Herman Veen.

Reageer op dit artikel