nieuws

IJsboerke in de etalage

IJs

Het Belgische ijsmerk IJboerke staat in de etalage. Eigenaar Nationale Portefeuille Maatschappij wil af van zijn volledige diepvriesdivisie. Het ijsmerk heeft onder meer ijsjes van K3, Mega Mindy en Piet Piraat.

IJsboerke in de etalage

Dat meldt het Belgische dagblad De Tijd. Investeerder Nationale Portefeuille Maatschappij kocht IJsboerke dertien jaar geleden. Daarbij werd een forse reorganisatie uitgevoerd om de onderneming weer winstgevend te maken.

De afgelopen jaren begaf het bedrijf zich op het overnamepad, waarbij concurrenten Mio en Arctic-Frisia werden overgenomen.

Gezamenlijk vormen de drie merken nu de Belgian Icecream Group, de marktleider in België bij de verkoop van roomijs. De krant speculeert erop dat onder meer investeringsmaatschappijen interesse zullen hebben in het bedrijf.

Ook grote ijsfabrikanten uit andere landen, waaronder Unilever en Nestlé, kunnen mogelijk interesse hebben in een overname.

Reageer op dit artikel