nieuws

Topzaak Plaza Vorden verkocht

IJs

Cafetaria Plaza Vorden, nummer 42 in de Cafetaria Top-100, verandert van eigenaar. De huidige eigenaren Arjan en Coby Menzing doen het bedrijf van de hand omdat ze geen uitdaging meer zien in Vorden.

Topzaak Plaza Vorden verkocht

Het echtpaar Menzing verkoopt de topcafetaria in april aan een jong stel ondernemers elders uit het land. Cafetaria Plaza Leesten in Zutphen blijft wel in handen van Menzing.

‘In 2007 hebben we Plaza Leesten in de nieuwbouwwijk Leesten geopend. Twee cafetaria’s is er uiteindelijk één te veel gebleken. Eigenlijk zagen we in Vorden geen uitdaging meer, te meer omdat de naastgelegen ijssalon niet te koop is. Wij gaan ons nu volledig op onze zaak in Zutphen richten’, aldus Arjan Menzing in De Stentor.

Plaza Leesten behoort ook tot de betere cafetaria’s van Nederland. In de laatste editie van de Cafetaria Top-100 daalde het bedrijf weliswaar hard, maar met een honderdste plaats behoort het nog net tot de prestigieuze cafetariaranglijst. Plaza Vorden daalde afgelopen jaar van 23 naar 42.

De zaak in Vorden beslaat een oppervlakte van vijfhonderd vierkante meter. Arjan en Coby Menzing startte het snackbedrijf in 1998. De zaak haalde volgens Menzing jaarlijks een goede omzet en is door continue investeringen meer een eetwinkel geworden, stelt Menzing.

Tip

Bekijk hier de complete Cafetaria Top-100

Reageer op dit artikel