nieuws

Omzet fastfood blijft als enige stabiel

IJs

De omzet van de fastfoodsector blijft als enige in de gehele horecabranche stabiel. Hoewel de overige sectoren allemaal forse omzetdalingen te verwerken krijgen, zagen cafetaria’s, snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants en ijssalons een kleine plus in het tweede kwartaal van 2009 van 0,1 procent.

Omzet fastfood blijft als enige stabiel

Branchebreed kwam de horecaomzet over het tweede kwartaal 5,8 procent lager uit dan in diezelfde periode van vorig jaar.

Het omzetvolume van de fastfoodsector daalde wel met 1,9 procent. Dit werd echter gecompenseerd door de prijsstijging van 2,1 procent. Over het eerste kwartaal bedroeg de omzetplus nog 1,6 procent. Over geheel 2008 bedroeg de plus 0.4 procent. Totale horeca boekt in dat jaar een omzetdaling van 0,1 procent.

Reageer op dit artikel