nieuws

Ben & Jerry’s lanceert ijsje tegen opwarming aarde

IJs

IJsproducent Ben & Jerry’s introduceert met de smaak Baked Alaska een nieuw ijs, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het klimaatprobleem van de opwarmende aarde en de smeltende ijskappen op Alaska.

Ben & Jerry’s lanceert ijsje tegen opwarming aarde

Het hippiemerk produceert al haar ijs al zo klimaatneutraal mogelijk, door zoveel mogelijk duurzame energie te gebruiken en de schadelijke uitstoot van het productieproces te compenseren met investeringen in schone energieprojecten in ontwikkelingslanden.

‘Ons principe is: je neemt iets, en je geeft er ook wat voor terug’, meldt brandmanager Kirsten Toeset van Ben & Jerry’s Benelux. ‘Bijvoorbeeld een bijdrage aan het stoppen van klimaatverandering. Zo maken wij voor de productie van ons ijs gebruik van groene energie.’

‘If it’s melted, it’s ruined’

Al sinds de oprichting van het merk in 1978 is Ben & Jerry’s bewust bezig met de schade die het debrijf de natuur toebrengt, en om deze zoveel mogelijk in te perken. Al sinds het begin is de slogan: ‘Making the best possible ice cream in the nicest possible way’.

Volgens Ben & Jerry’s is de ijskap, net als hun ijs, het beste als deze bevroren is. Met de nieuwe smaak Baked Alaska – vanille-ijs met swirls van marsmellows en witte chocolade ijsbeertjes – vraagt Ben & Jerry’s dan ook op een luchtige manier aandacht voor de opwarming van de aarde. Met een knipoog naar het gelijknamige dessert ‘Baked Alaska’ wil Ben & Jerry’s de aandacht vestigen op de snel smeltende ijskap van Alaska.

Climate Change College

Ook wil het ijsmerk de wereld actief verbeteren, en heeft daarvoor in 2005 samen met de Nederlandse poolreiziger Marc Cornelissen en het Wereld Natuur Fonds de Climate Change College opgezet.

De CCC is een opleiding waar jongeren, die willen bijdragen aan oplossingen voor het klimaat, worden geïnspireerd en begeleid. In negen maanden leren de klimaatactivisten in spé wat de hoofdzaken zijn. Zij gaan naar de Noordpool voor onderzoek en worden getraind om anderen te kunnen motiveren een verschil te maken. Het doel van de opleiding is om deze groep betrokken jonge mensen te inspireren om in eigen land bedrijfsgerichte oplossingen voor klimaatverandering te ontwikkelen.

Meer ijsberichten:

Reageer op dit artikel