nieuws

Colijn krijgt Daan Blei penning

IJs

Maarten Colijn, voorzitter van de sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland heeft gisteravond de Daan Blei penning gekregen vanwege zijn niet aflatende inzet voor de ambachtelijke ijsbranche. De penning is uitgereikt door oud-sectorvoorman Johan van der Weerd.

Colijn krijgt Daan Blei penning

Maarten Colijn krijgt de penning omdat hij zich al jaren lang op onnavolgbare wijze inzet voor de ambachtelijke ijsbranche. Johan van der Weerd roemt de betrokkenheid van Colijn, die zelf ook ambachtelijk ijsbereider is: ‘Het is meer dan terecht dat Maarten geëerd wordt met de Daan Blei penning.’

De Daan Blei penning wordt uitgereikt aan personen vanwege hun grote verdiensten binnen de sector. De penning is in 2001 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan oud-sectorbestuurder Daan Blei. Onder zijn leiding groeide de ambachtelijke ijsbranche uit tot een volwassen sector. Blei was tevens een van de grondleggers van de IJsvak.

Meer berichten over Maarten Colijn:

Reageer op dit artikel