nieuws

Chocolade-ijs biedt troost

IJs

Roomijs en chocoladesmaken bieden vrouwen troost op moeilijke momenten. Uit onderzoek in opdracht van Ola blijkt dat het stereotype beeld, van een depressieve vrouw die een literbak ijs leeglepelt, niet ver bezijden de waarheid is.

Chocolade-ijs biedt troost

Alhoewel vrouwen op het gebied van ijs in het algemeen voorkeur geven aan waterijsjes en fruitsmaken, geven ze eveneens aan op specifieke momenten juist te kiezen voor roomijs en chocoladesmaken. Wanneer vrouwen ijs eten tijdens de menstruatieperiode, grijpt maar liefst 72% naar een ijsje met chocolade.

Ook na een ruzie met de partner (60%) of wanneer ze zich ongelukkig voelen (50%) kiezen vrouwen voor chocoladesmaak als ze een ijsje nemen. Als het regent zegt 20% van de vrouwen die dan ijs eten te gaan voor het uitlepelen van een (halve) literbak en ook als ze verdrietig zijn kiezen vrouwen vaker dan mannen voor de troost van een bak ijs.

Reageer op dit artikel