nieuws

IJssalon De Hoop op kop in verkiezing

IJs

IJssalon De Hoop in Blaricum ligt op de eerste plek bij de internetverkiezing ‘Lekkerste ijsmaker of ijssalon 2006’ op de site ijs.startkabel.nl. Vivaldi in Hoorn staat tweede, gevolgd door Da Benito in Haarlem.

IJssalon De Hoop op kop in verkiezing

Deze eerste publieksverkiezing voor ambachtelijk ijs in Nederland duurt nog tot 15 september. Iedereen kan een stem uitbrengen door een mailtje naar de webmaster te sturen met daarop de favoriete ijssalon/ijsbereider en de lievelingssmaak.

Er kan gestemd worden op een ijssalon of ijsbereider, maar ook op banketbakkers of koks die ijs maken.

Volgens de redacteur van ijs.startkabel.nl, Jean-Paul Brinkman, zal een notaris de stemmen tellen en deze controleren op doublures. In de eerste week van oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De wisselbeker wordt mogelijk uitgereikt op de vakbeurs IJsvak 2007.

Aanvankelijk werd gedacht aan 1500 mensen die stemmen, maar inmiddels gaat Brinkman uit van 7500 stemmen.De organisatie denkt wel dat er ijssalonhouders zijn die hun klanten aansporen om op ze te stemmen. ‘Dat zou elke ijsbereider die de titel wil winnen, eigenlijk moeten doen’, stelt Brinkman. ‘Diegene die zich actief promoot bij zijn gasten maakt de meeste kans, net als in de echte democratie.’

Reageer op dit artikel