fotoreportage

Foto’s: Lekkerste koffie-ijs bij Huupkens  

IJs 1162

Het is feest bij Huupkens IJs in Weert. Niet alleen omdat het ijsseizoen officieel is begonnen, maar ook omdat ijsmeester Wil Koppen dit jaar mag schitteren met zijn prijswinnende koffie-ijs.

Foto’s: Lekkerste koffie-ijs bij Huupkens  
Wil Koppen met zijn prijswinnende koffie-ijs. Beeld: Bert Jansen Fotopersburo

Met zijn koffie-ijs heeft Wil Koppen van Huupkens IJssalons de Gouden IJsspatel naar Weert gehaald. Koffie-ijs was de wedstrijdsmaak en Koppen was één van de 75 deelnemers die tijdens Bakkersvak 2019 in Gorinchem hun ijs lieten keuren.

Aan de top

‘Na de winst is de boel echt ‘ontploft’ hier’, zegt de ijsmeester, die samen met zijn vrouw Gerty twee ijssalons in Weert bestiert. ‘Zoveel reacties, ook op social media. Voor ons een bevestiging dat we nog steeds aan de top staan.’ In 2015 werd de ijssalon gekroond tot beste van Nederland.

Mooie koffiesmaak

Koffie-ijs maken is best lastig, omdat er zo veel verschillende soorten koffie zijn. ‘Voor mijn koffie-ijs gebruik ik een uitgesproken espresso, die een mooie koffiesmaak aan het ijs geeft’, vertelt hij. ‘Het is een zachte smaak, maar toch ook met een bite.’

Geur ook belangrijk

De jury was vooral te spreken over de structuur van de roombasis van Huupkens. ‘Mooi glad in de mond en een goede afweging van suiker en vet. Het ijs heeft daardoor ook een mooie geur, ook dat is belangrijk.’

Foto’s

Gemaakt door Bert Jansen Fotopersburo.

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

Huupkens IJssalons

 

Huupkens IJssalons

 


Reageer op dit artikel