artikel

Sigep in beeld: foto’s van de grootste ijsbeurs ter wereld

IJs 633

De veertigste editie van de Sigep vindt nog tot en met woensdag 23 januari plaats in het Italiaanse Rimini. Ook Dennis Menzing – van Eetsalon Menzing en IJssalon Menotti Haaksbergen – bezoekt de meest toonaangevende ijsbeurs, en deelt zijn foto’s met Snackkoerier.

Sigep in beeld: foto’s van de grootste ijsbeurs ter wereld
Foto; Dennis Menzing

Sigep is al jaren het grootste ijs-evenement ter wereld, maar wordt ook op het gebied van patisserie, brood, banket, chocolade en koffie steeds interessanter. De beurs in Expocentrum Rimini Fiera beslaat een oppervlakte van 129.000 vierkante meter, met 1250 exposanten die de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van apparatuur, winkeluitrusting, technologie, grondstoffen, ingrediënten en producten. Glutenvrij, veganistisch, en gezondheid zijn er net als vorig jaar trending.

Nieuwe smaken

Dennis Menzing van Eetsalon Menzing en IJssalon Menotti Haaksbergen is zoals ieder jaar aanwezig op Sigep. ‘We zijn altijd bezig met nieuwe smaken’, zegt Toyna Menzing, die dit jaar thuis is gebleven. ‘Toch is dat lastig. Iedereen wil natuurlijk nieuwe smaken, maar mensen vallen daarna weer terug op het oude vertrouwde.’

Italiaanse bedrijfskleding

Het ondernemerspaar is bezig met nieuwe bedrijfskleding in de ijssalon. Ook daar is op de beurs in Rimini aandacht voor. ‘Ik vind het altijd fantastisch om te zien hoe Italianen zijn gekleed. Die hebben daar echt gevoel voor. Dan smaakt een ijsje ook lekkerder. Dat heeft natuurlijk met entourage te maken. Muziek is daar bijvoorbeeld ook onderdeel van.’

 

Bezig met het vak

Inspiratie komt tijdens zo’n buitenlandse trip van alle kanten, weet ze. ‘Soms zit je daar in een restaurant en kijk je naar de manier waarop ze koffie serveren. Je neemt af en toe kleine dingetjes mee die je kunt toepassen in je zaak.’ En januari is de perfecte tijd voor dit soort reisjes. ‘Dit is voor ons altijd een mooie periode omdat we bezig zijn met ons vak en met nieuwe ideeën. De komende weken gaan we daar weer mee aan de slag.’

Cafetaria Top 100 nr. 2: Eetsalon Menzing, Haaksbergen

Cafetaria Top 100 nr. 2: Eetsalon Menzing, Haaksbergen

Belangrijk advies

Daarnaast is het ook goed om als ondernemer even weg te zijn uit je zaak en je omgeving. Dat ondervonden Toyna en Dennis Menzing in 2010, toen een gesprek in Italië met een Nederlandse collega leidde tot een koerswijziging in hun zaak in Haaksbergen. ‘We waren toen bezig om van de eetsalon en ijssalon één zaak te maken. In Italië spraken we een collega uit Den Haag. Die zei juist dat we dat niet moesten doen, dat het beter was om twee winkels apart goed neer te zetten. Ik heb ter plekke de architect gebeld.’

IJssalon Menotti

Foto: Koos Groenewold

IJssalon Menotti

Bij Menzing aan de Eibergsestraat 23 te Haaksbergen wordt al sinds 1974 ijs verkocht. Dennis Menzing maakt sinds 1996 zelf ijs in de zaak. In 2010 werd IJssalon Menotti een aparte zaak, naast de cafetaria. De naam Menotti is een samensmelting van de namen Menzing en Ottink, de achternamen van de eigenaren Dennis en Toyna. De ijssalon gaat weer open op vrijdag 8 maart.

IJssalon Menotti

Foto: Koos Groenewold

 

Bekijk hieronder wat Dennis Menzing zag op Sigep 2019

Foto's

Reageer op dit artikel