artikel

5 keer inspiratie voor softijs in het najaar

IJs 461

Hoe kun je een mooie omzet uit softijs halen als de temperatuur buiten daalt? Hier volgen vijf ideeën over hoe je gasten in het najaar enthousiast kunt maken voor softijs.

5 keer inspiratie voor softijs in het najaar
Luxe shake bokkepoot met milkshake en softijs van Eetwinkel 't Hoekje in Oudorp. (C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal Ouddorp - Patrick Bezuijen met zijn herfstijs.

1. Redelijk eenvoudig is een coupe met cookies: chocolade- en karamelsaus, verkruimelde chocoladekoekjes (bijvoorbeeld Oreo) en slagroom.

2. Warme variant: garneer softijs met kersensaus, warme kersen, slagroom en serveer het op een warme (bubbel)wafel.

3 Softijs smaakt heerlijk bij een verse punt appeltaart. Serveer de appeltaart warm en mét een dot slagroom óf mix hem door het ijs en versier het met verkruimelde bodem. Of ga voor iets makkelijker verwerkbare appelcompote met gembersiroop.

softijs met appeltaart Eetwinkel 't Hoekje

IJs met appeltaart, karemelsaus en een verhaal. Patrick Bezuijen van Eetwinkel ’t Hoekje in Ouddorp doneert per verkocht ijsjes €1 aan het Nationaal Ouderen Fonds. (C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

4. Maak een rendier van softijs met een rode kers of kauwgombal en een gewei van een pretzel.

5. Sinterklaasijsje: softijs met slagroom en schuddebuikjes van Bolletje (minipepernootjes) en ander strooigoed, zoals tumtum en snoephartjes. Maak het af met een staf of Sintje van chocolade in de slagroom gestoken.

Meer over de kansen van softijs in de herfst en winter in de nieuwe editie van Snackkoerier, die vrijdag 21 september verschijnt.

>>Leestip>> Softijsmachine kopen: 10 dingen die je moet weten

 

Reageer op dit artikel