artikel

Mijn snack: Donut Ice Cream Sandwich

IJs 914

In Snackkoerier vertellen ondernemers in het nieuwe jaar regelmatig over een bijzondere snack die ze zelf hebben gecreëerd. De eerste is Corjan Treffers van Family Treffers in Honselersdijk. De snack: Donut Ice Cream Sandwich.

Mijn snack: Donut Ice Cream Sandwich
Roel Dijkstra / Foto: Fred Libochant

‘Deze donut is mijn moderne interpretatie van de slagroomwafel. Ik heb een aantal jaren in Californië gewoond, waar de donut populair is. Daar is de mentaliteit ook veel meer gericht op gek doen. Dat is ook mijn manier van ondernemen.’

Verse aardbeien of warme kersen

‘We hebben sinds begin november acht Donut Ice Cream Sandwiches op de kaart staan, met als hoofdsmaken chocolade, karamel en stroopwafel. De smaken zijn inwisselbaar en het aantal varieert. In de zomer had ik er een met verse aardbeien, voor de winter denk ik aan een donut met warme kersen of een warme appelcompote met kaneel.

Mijn Snack Family Treffers

(C)Roel Dijkstra / Foto: Fred Libochant

Bereiding

‘De donut wordt opengesneden, waarna de onderkant onder de ijstap gaat. We drukken de donut iets aan, zodat het ijs naar de buitenkant valt. Daar gaat de warme topping overheen. Een goede donut hadden we snel gevonden, via een van onze leveranciers. We hebben er een stuk of tien geprobeerd en de lekkerste gekozen. Je bent er niet langer mee bezig dan met een Sundae. De hoeveelheden zijn afgemeten, de manier van presenteren varieert.’

Hoofd- en nagerecht

In de eerste maand heb ik er wekelijks zo’n vijftig tot honderd verkocht. Voor sommigen is het een nagerecht, maar het gaat ook vaak over de counter als hoofdbestelling. De donut is bovendien heel goed mee te nemen, daarvoor hebben we een leuk doorzichtig bakje.’

Aantal varianten: 8
Verkkooprijs: €3,75
Kostprijs: ongeveer €1

Cafetaria Top 100

Dat ze bij Family Treffers weten waar ze mee bezig zijn, blijkt wel uit hun deelname aan de Cafetaria Top 100 2017. De zaak Corjan en Monique Treffers eindigde als de hoogste nieuwe binnenkomer op 14.

Reageer op dit artikel