artikel

Snackkoerier in New York: de succesformule van het ijs van Ample Hills

IJs 33

Het begon als een ideetje om ijs op een ambachtelijke manier aan de man te brengen. Langzaam geproduceerd, alles met de hand. Op de dag dat Brian Smith zijn Ample Hills in New York voor het eerst opende, stond er echter een rij die niet meer wegging. Na vier dagen moest hij dicht omdat het ijs op was. Nu, vijf jaar later, met 6 zaken en een winkel in Disney World kijkt hij terug met Snackkoerier. ‘Je zal begrijpen dat ik dit allemaal niet zo had zien aankomen.’

Snackkoerier in New York: de succesformule van het ijs van Ample Hills

Oprah Winfrey is lyrisch, de Wall Street Journal, de New York Times…eerst New York en nu de rest van Amerika; iedereen valt voor het ijs van Ample Hills. Het geesteskind van Brian Smith en zijn vrouw Jackie. De filosofie van de zaak bestaat uit twee delen; het ijs en het concept erom heen.

Alles zelf maken

‘Het ijs wordt nog met de hand gemaakt en alles maken we hier zelf’, vertelt Brian aan Snackkoerier. ‘Van de eieren tot aan de suiker, alles wordt hier ter plekke gemaakt, niks wordt voorgefabriceerd. De melk is hormoonvrij en de suiker organische rietsuiker.’ Het zijn echter ook de originele smaken die het zo populair maken. Marshmellow, pretzels, pindakaas. Brian: ‘We bedenken veel smaken, maar het moet wel ‘playfull’ zijn. Geen bloemkool ofzo.’

Afspreekplek

Dan is er ook nog het concept erom heen. ‘We wilden meer dan alleen een ijszaak zijn’,  vertelt Brian. ‘Dit moet een plek zijn waar je het beste ijs kan krijgen, maar waar je ook kan blijven en lezen of studeren of afspreken met je vrienden. Echt iets voor de gemeenschap. Ik wil geen zaak waar je zo snel mogelijk ruimte moet maken voor volgende klanten. En kun je geen keus maken, dan mag je proeven. Net zolang tot je je smaak gevonden hebt.’

In de nieuwe Snackkoerier het volledige interview met Brian Smith.

Reageer op dit artikel