artikel

Nieuwe zaak Bon Appetit nu definitief

IJs

Het gaat door. De handtekening zijn net voor kerst gezet: Kim en Edwin van Es van cafetaria en ijssalon Bon Appetit in Rijsbergen openen in het voorjaar van 2016 een splinternieuwe ijssalon aan de rand van het centrum van Breda.

Nieuwe zaak Bon Appetit nu definitief
Kim en Edwin van Es: nieuwe zaak in Breda.

De zaak gaat ‘Bon Appetit: de ijssalon van Breda’ heten, kent een omvang van 440 vierkante meter en krijgt honderd zitplaatsen. Van Es gaat in de nieuwe zaak zelf ijs bereiden. De ijsbereiding in Rijsbergen komt daarmee te vervallen.

Beleving

Het word een ijssalon, waarbij volgens Van Es ‘beleving, smaak en verse producten voorop staan.’ De ijsvitrine wordt dagelijks gevuld met 48 smaken vers gedraaid ijs.

Er komt een grote open keuken, waarbij ieder kan zien hoe het ijs gedraaid wordt. Daarnaast wordt er koffie en thee geserveerd. Ook komt er een tosticoncept, verse sappen en smoothie’s, yoghurt-creaties en ijs-tappa’s.

De ondernemer is met de nieuwe locatie aan de Gasthuispoort in zijn nopjes: ‘Een locatie met veel traffic. Voor auto’s goed bereikbaar. En er stoppen dagelijks 48 bussen voor de deur.’

Van Es is geen onbekende in het wereldje. In 2008 werd hij IJssalon van het Jaar. In 2014 won hij de Cafetaria Top 100.

Reageer op dit artikel