artikel

Wedstrijd om de ‘Mooiste ijsvitrine’ van start

IJs

Welke ijssalon heeft de mooiste ijsvitrine van Nederland? Ook dit jaar gaan de SVH-Meesterijsbereiders op zoek naar het bedrijf dat het ijs het meest verleidelijk heeft opgemaakt.

Wedstrijd om de ‘Mooiste ijsvitrine’ van start

Een vitrine moet verleiden, zegt juryvoorzitter van de wedstrijd om de mooiste ijsvitrine Joep Biemans. ‘Het moet zo zijn dat je acuut een ijsje wilt koen als je langs een ijssalon loopt en een blik in de vitrine werpt.’

Ook dit jaar wordt de ijsvitrinewedstrijd weer gehouden. Uit de inschrijvingen worden tien finalisten gekozen. Die krijgen een onaangekondigd bezoek van een deskundige jury. De vitrine zoals die op dat moment wordt aangetroffen, wordt beoordeeld op aspecten als creativiteit en hygiëne. ‘Mooi betekent niet dat jde halve kinderkamer in je vitrine moet leggen’, schetst Biemans ietwat cynisch de overdaad die hij regelmatig tegenkomt. Uiteindelijk rollen uit deze bezoeken de vier winnaars, die ongeveer half mei hun prijs krijgen uitgereikt.

Inschrijven

IJssalons kunnen tot 8 april inschrijven door hun gegevens, inclusief openingstijden en een foto (jpeg met een maximale grootte van 1 mb) van een opgemaakte vitrine, te mailen naar: joepbiemans@hotmail.com

Reageer op dit artikel